HTML

Kösz élet

Magabiztosan, mint Don Quijote a szélerőmű parkban.

Ennyi

Von Siebenbuergen 2010.06.23. 11:30

Schmitt. Ez a mindenre alkalmatlan, ultrahajlékony senki. Feljutott a csúcsra és éppen annak köszönheti majd kinevezését, aminek sportolói múltját leszámítva teljes karrierjét. A "nagy emberekre" ártalmatlan, szervilis, minden rezsimet odaadóan kiszolgáló senkiháziságnak. Az üres tekintetnek, a kellő irányíthatóságnak és ostobaságnak.

És nem, erre nem kaptak felhatalmazást. Ezt egy ember döntötte el, a szavazógépek meg benyomják, mert annyira önálló egyéniségek. Nem 200 fő, hanem 4 is elég lenne. Arányos szavazati súllyal.

Miért nem most verték az asztalt, hogy nemzeti konzultáció? Miért nem most gyűjtöttek aláírásokat, hogy ki lenne alkalmas? Miért nem most "egyeztettek" (bárkivel)?

Amikor azon az egy emberen, meg talán a szűk családi és baráti körön kívül mindenki alkalmatlannak tartja. Egyébként ő is, ezért van szüksége rá. Kinek kellett volna még kiállnia Sólyom mellett és/vagy Schmitt jelölése ellen?

Forradalom, meg nemzeti egység, aha. Siralom. Nyolc év totális dilettantizmusa, hozzá nem értése, tesze-tosza szerencsétlenkedése után nem ezt érdemelnénk. Vagy mégis, és mi vagyunk a hülyék, hogy többre számítottunk.

És még valami: a szintén tehetségtelen, megalkuvó és vezetőnek is alkalmatlan Károlyi szobrára köpködünk, Schmitt meg köztársasági elnök lesz? Csodálatos.

 

Címkék: politika magyarország abszurdisztán scmitt pál

2 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koszelet.blog.hu/api/trackback/id/tr302103336

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010.06.24. 11:32:28

Az új köztársasági elnök:Schmitt Pál párbajtőrvívó, diplomata, politikus. Más szemmel nézve egy hallássérült, amerika mániás, idősödő sportszurkoló, aki képes egy amerikai mintájú repedt fazék ócskavason feszíteni, felébreszteni óvódákat, zavarni ...

Trackback: 2010.06.24. 11:31:02

Az új köztársasági elnök:Schmitt Pál párbajtőrvívó, diplomata, politikus. Más szemmel nézve egy hallássérült, amerika mániás, idősödő sportszurkoló, aki képes egy amerikai mintájú repedt fazék ócskavason feszíteni, felébreszteni óvódákat, zavarni ...

Trackback: Felszállt a fehér füst. Aztán a fekete. 2010.06.24. 10:24:21

A Palota előtt halkan morajló tömeg várta, hogy lesz-e jelölt? A jelölt személyének kérdése már hónapok óta téma volt. Tudták, hogy ki lesz, hogyne tudták volna. Azt is tudták, hogy a jelölt mostani helyére pedig egy másik jelölt kerül majd. A jólértes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2010.06.24. 18:44:46

Ott azért van egy kis logikai bukfenc, hogy
"Nyolc év totális dilettantizmusa, hozzá nem értése, tesze-tosza szerencsétlenkedése után nem ezt érdemelnénk."

Az éppen a tesze-toszaság ellen működik, ha egy bólintójánost tesznek a köztársasági elnöki székbe. Akkor aztán nem lesznek megfontolásra visszaküldött törvényjavaslatokkal töketlenkedések, az tuti.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.26. 10:30:30

@Bobby Newmark:

Értem én, amit írsz, de a szarakodás és a látszatcselekvések nem éppen Sólyom számlájára írandók. Amiket ő elgáncsolt (vagy próbát), azok ellen csak kifogás lehetett.
Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy na ilyen többet nem lesz.
süti beállítások módosítása