HTML

Kösz élet

Magabiztosan, mint Don Quijote a szélerőmű parkban.

2011 Svédország

Von Siebenbuergen 2010.07.10. 11:56

Tegnap sorsoltak a 2011-es svédországi, férfi kézilabda-világbajnokságra. A csoportok beosztásából kiindulva tulajdonképpen gyógycsoportunk van, tovább után meg kiokoskodom, hogyan jutunk be röhögve a legjobb négybe - ami a legutóbbi EB-n mutatottak alapján nem kicsit tűnik még számomra is derűlátó várakozásnak.

Szóval:

"A" csoport (Kristianstad és Lund): Franciaország, Spanyolország, Németország, Tunézia, Egyiptom, Bahrein

"B" csoport (Linköping és Norrköping): Izland, Norvégia, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Brazília, Japán

"C" csoport (Malmö és Lund): Horvátország, Dánia, Szerbia, Románia, Algéria, Ausztrália

"D" csoport (Göteborg): Lengyelország, Svédország, Koreai Köztársaság, Szlovákia, Argentína, Chile

Mivel az A és a B a mi középdöntő águnk, a képlet viszonylag egyszerű: meg kell verni a csoportban Izlandot és Norvégiát, akkor az A csoport brutál erős három továbbjutójától függetlenül, fél lábbal a négyben vagyunk. Ugyanis ha nyerjük a csoportunkat, ami a két legerősebb ellenfelet tekintve korántsem elképzelhetetlen, gyakorlatilag bucira is verhetnek az A-ból érkezők, a negyeddöntő megvan. Bár tegyük hozzá, hogy egy Spanyolország szerény obatása azért, már csak Nagy Lacika kedvéért is, kedves lenne minden magyar kézilabdabarát szívének. Tehát, ha akár negyedikek is vagyunk a középdöntőben, jöhet a másik ágról Horvátország, Dánia, Lengyelország, vagy a hazai pályán nyilván még acélosabb Svédország. Ezekkel a csapatokkal meg mostanában bőven pariban vagyunk! Persze meglátjuk kiket visz a jelenleg kissé telegatyásnak tűnő Csoknyai mester, de az Olimpia szempontjából szinte létkérdés, hogy az első hétben végezzünk.

Rendkívül megalapozott "esélylatolgatásom" nem tért ki még az esetleges meglepetésekre (amik persze mindig vannak), ám azért ilyen tornákon a sorozatmeccsek csak ki szokták hozni a valós erőviszonyokat. Úgyhogy szerintem Szerbia, Románia, pláne más csapat nagy menetelésére nem kell számítani - maradjunk annyiban, hogy minden szempontból skandináv VB-nk lesz.

Summa summárum, Izlandnak vissza kell vágni 2008-ért (amit még nézni is rossz volt), a norvégokat meg újabban jégkorongban is rendszeresen verjük, itt sem tehetünk mást. Aztán rápihenünk a középdöntőben az egyenes kiesésre és vagy hazai pályán a svédeket, vagy majdnem hazai pályán a dánokat alázzuk meg a nyolc között. Ott meg már bármi lehet : )

Erre pedig majd visszatérünk január közepe felé.

Arra persze ne is gondoljunk, hogy a B verzió szerint még a csoportból sem vergődünk tovább, mert Ausztria (is) leoktat minket...

Címkék: sport magyarország

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koszelet.blog.hu/api/trackback/id/tr402142634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.10.18. 19:42:47

Bocs, de újabban nem úgy van, hogy a középdöntő csoportból csak az első kettő jut tovább, rögtön az elődöntőbe?

Akkor pedig egy csoportnegyedik hely egy 7. helyért megvívandó helyosztóra jogosítana fel.

Amit mellesleg én kapásból elfogadnék, mert szerintem Nagy Laci nélkül papírforma feletti eredmény lenne.
süti beállítások módosítása