HTML

Kösz élet

Magabiztosan, mint Don Quijote a szélerőmű parkban.

Oszlassunk el egy tévhitet

Von Siebenbuergen 2010.06.14. 19:40

Elképedve hallom, olvasom, hogy Schmitt Pál milyen kiváló és sikeres sportdiplomata. Ugyanígy, hogy milyen kiváló sportvezető.
Akkor nézzük, próbálom sűríteni, de kicsit így is hosszú lesz:

'81-ben kezdődött sportvezetői karrierje, ekkor emelték fel a Népstadion és Intézményei vezérkarába, majd '83-ban az OTSH elnökhelyettese lett. Mondanom sem kell, egyik sem választott pozíció, komcsi bizalmi állások voltak. Ezt a jó szokását azóta is tartja, tulajdonképpen soha semmire nem választották meg, minden esetben kinevezték.
Ugyanúgy '83-tól lett a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. A '84-es Olimpia bojkottját megszavazó MOB közgyűlésen ez a rendkívül karakán ember részt sem vett (ennyi gerince sem volt), elutazott helyette Szófiába egy bajuszpödrő kongresszusra.

Persze mi jó csatlósként bojkottáltuk Los Angelest, ahol a keleti blokkból egyedüliként részt vevő Románia története legnagyobb olimpiai sikerét érte el (2. lett az éremtáblázaton, nyert 53 érmet, közte 20 aranyat). Ez a siker a magyar sportolóknak nem adatott meg. Schmitt soha, sehol, semmilyen formában nem tiltakozott, nem tett még egy gesztust sem a magyar sportolókat ért gyalázat kapcsán, a szerepét azóta sem tisztázta, bár burkoltan elismerte, hogy bólogató jánosként sáros ő is. Hangsúlyozom: a MOB főtitkára, az OTSH guruja és államtitkár-helyettes volt a döntéskor. Ez egyébként jellemző rá, szarban bagatellizálni saját szerepét, siker esetén fürödni a fényben. És a slussz-poén, lehet tippelni: Schmitt Pál, sok magyar sport- és állami vezetőhöz hasonlóan, vajon ott volt-e Los Angelesben az Olimpiai Játékokon?
Érdemei elismerése melett egyre jobban ásta bele magát a magyar és nemzetközi sportszervezetek világába - mely világ egyébként minden világok legkorruptabbja - és '89-re (nem '90-ben, mint több helyütt írja) a MOB elnöke lett. Majd a NOB különböző pozícióiba ügyeskedte magát (volt alelnök és protokollfőnök jelenleg is), aztán sikerein felbuzdulva úgy érezte sikerrel indulhat a NOB elnökválasztáson. Ezért mindent meg is tett, hosszú éveken keresztül ki sem mászott Samaranch elnök seggéből, ám a 2001-es választáson megalázó vereséget szenvedett a kiváló sportdiplomata. Tökutolsó lett a jelöltek közül, és még itthon is magyarázkodnia kellett, hogy miként sikerült ilyen csodálatos eredményt elérnie (ezt sem tudta soha tisztázni, hogy akkor minek is nevezték ki nagykövetnek: ha a pozíció érdekében sem tett, vagy nem tudott tenni gyakorlatilag semmit, akkor talán foglalkozhatott volna akár a nagykövetsége alatt hihetetlenül felpörgő spanyol, majd svájci kapcsolatokkal is :-D ).
Aztán nézzük már meg azt is, hogy ez a valóban magas nemzetközi tisztségekben leledző sportvezető mi mindent ért el Magyarország számára. A NOB, illetve egyéb nemzetközi sportszervezetek saját tagjaik aranyéletének biztosításán kívül, a sportban nem érintettek számára kis túlzással egyetlen igen lényeges dologban meghatározóak: a nemzetközi sportesemények helyszíneinek kijelölésében. Elkezdjük sorra venni a Magyarországnak kilobbizott rendezéseket? : ))) Mondjuk a futball EB-pályázatok sikertörténetét talán sokan ismerik (itt persze csak közvetve lenne befolyása egy NOB-vezetőnek, dehát könyörgöm, erről szól a sportdiplomácia...), ám az idén először megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára Magyarország (Debrecen) is pályázott! Na, hol lesz az I. Ifjúsági Olimpia? Szingapúrban. Megint lehet tippelni, Debrecen ott volt egyáltalán az esélyes kandidálók között? : )))
Vagy vessünk egy pillantást az Olimpiákon magyar sportolókból bohócot csináló bírók kérdésére. Csak hősünk elnöksége alatt, Hajtós Bertalantól Nemcsik Zsoltig, magyar versenyzők tucatjai tudnának áldásos tevékenységükről mesélni. Hol vannak etéren is a magyar sportdiplomácia eredményei? Sehol. Mondjuk Pekingben már nem voltak sportolóinkat övező ilyen botrányok. Ugyanis alig jutottak magyar sportolók egyáltalán éremközelbe. Akinek meg oda kellene jutnia (Pars Krisztián), azért mit tesz a MOB első embere? Két év szarakodás alatt ír egy levelet, hogy gyorsítsák meg az eljárást. Végül is a magyar olimpiai mozgalom első emberétől ki várna el többet?
És ha már a dopping ügye. Talán nem mindenki felejtette el azt a kígyómozgást, amit Scmitt előadott Annus és Fazekas kapcsán. Kiállt határozottan mellettük? Nem. Elsőként fordult ellenük és fogalmazott meg határozott kritikát? Nem. Lavírozott, ahogy mindig máskor, meg is lett az "eredménye".
Ebből, vagy korábban bármi másból Schmitt vont le a személyére vonatkozó konzekvenciát? Soha. Vállalta bámikor bármiért a felelősséget? Soha. Ezek az igazi vezető ismérvei? Hol vannak itt a (sport)vezetői kvalitások és eredmények?

Foglaljuk tehát röviden össze: '83 óta tagja a NOB-nak, olyan két évtizede a belső köröknek is. Ez alatt az idő alatt végigasszisztált egy olimpiai bojkottot, bukott egy kurva nagyot az elnökségért folytatott versenyben és gyakorlatilag nulla támogatást tudott megoldani magyarországi rendezések, vagy egyáltalán a magyar sport számára. '89 óta a MOB elnöke, végig lehet nézni, hogy azóta hogy alakul a magyar sport, vagy a magyar olimpiai mozgalom helyzete. Egy mindenkit kiszolgáló elnök, aki alatt a züllés és a leszálló ág töretlen.
Ennyit tehát a kiváló sportdiplomatáról.

Lássuk be, ez a - kétségtelenül schneidig megjelenésű és a protokollról némi fogalommal talán rendelkező - luftballon saját futtatásán kívül életében nem volt sikeres semmiben, ami nem kizárólag róla szólt, pláne nem képviselte sem az ország, sem a magyar sportélet érdekét. Hatékonyan semmiképp. Egyetlen dologhoz értett mindig is, a helyezkedéshez. Életében egy gyufaszálat nem tett keresztbe senkiért. És ezt az embert (nem mellesleg egy párt alelnökét) akarják a nyakunkba varrni, mint köztárasági elnököt, mely pozíció a nemzet egységét (is) jelképezi és "ellensúlya" a kormánynak.

És még egy "apróság": Schmitt 68 éves, tényleg egy semmihez nem értő nyalógép "vénemberre" van szükség? Már a parlamenti elnökség is lényegesen több számára, mint a kitartó és kellemesen mély nyelvcsapások jutalma, nem kellene ezt még tetézni. Ha a FIDESZ komolyan gondolja a "forradalmat", akkor ezt az embert sürgősen el kell felejteni. Kezdjék mondjuk vele, hogy megszabadulnak a vörösök odaadó kiszolgálóitól és Kádárék kegyeltjeitől.
 

Címkék: politika sport abszurdisztán scmitt pál

136 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://koszelet.blog.hu/api/trackback/id/tr62081620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki legyen a köztársasági elnök? 2010.06.16. 09:54:34

Az alábbiakban a sajtóban felröppent, legesélyesebbnek tűnő jelölteket értékeljük aszerint, hogy vajon mennyire lehetnek képesek a Sólyom László által megemelt lécet átugrani. Hamarosan köztársasági elnököt választ a parlament. Nem tudjuk, hogy kit ...

Trackback: Kis magyar demokrácia 2010.06.16. 09:17:14

 Az a baj ezzel a demokráciával és a kérdezzük meg az embereket mindenről dologgal, hogy nem mindenkinek való. Más szóval ez is egy érési folyamat és bizony el kell odáig jutni, fel kell nőni politikailag is ahhoz, hogy a nagy sikereket és a nagy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2010.06.16. 09:13:00

@Banović Strahinja: Igaz, de előtte az egyetemen fegyelmi eljárás alá vonták maoista tanok terjesztéséért. Aztán annak a Budapestnek 20 éve a polgármestere amelynek vezető vállalatai hemzsegnek a korrupciótól. Palika kezéhez szerintem nem tapad annyi nokiás doboz mint demszkiéhez.

maszek1 2010.06.16. 09:13:49

@Pistie: Nagyonnagy eredmény ha egy ország állami szinten támogatja a doppingot! Azért már ne csusszunk le ennyire!
Doppingoljon aki akar, de ha bukik, akkor vállalja a következményeit, ne pedig magyarázkodjon. Inkább arra kell ráállni, hogy kevesebben tudjanak vele élni. Azért okozni valakit, hogy sem érzelmileg, sem erkölcsileg nem hajlandó "lefeküdni a férgesekkel", szerintem nem vall érett gondolkodásra.
Azért a doppingal nyerés nem ugyanaz érzelmileg.

bendix 2010.06.16. 09:14:13

Isten, Haza, Család...:-))
Ájtatos Pali annyiszor csalta szegény Katica asszonyt, hogy arra még Dajcs Tompika is büszke lenne...)

BTA 2010.06.16. 09:16:11

@balf: bocs, de továbbra sem fér a fejembe, hogy mit számít, a gyurcsány szeret-e valakit????? Ha szereti a metallicát, akkor te nem fogsz többet azt hallgatni?
a másik: azért a rendszerváltás előtti kormányban államtitkári pozíciót betölteni nálam már kicsit több "kis stiklinél"... főleg ha egy olyan párt alelnöke az illető, amelyiknél alapszabály azoknak az időknek a szidalmazása (nem alaptalanul)...

jzs · http://kyokushinblog.blogspot.com 2010.06.16. 09:18:19

óóóóóó!!!! véletlenül tévedtem ide, de köszönöm az írást! szívemből szóltál! én már ezt régen így látom és de jó, hogy valaki leírta. különben SP egy lényegtelennek tűnő de ebben a konstellációban fontos tulajdonsága, hogy amikor siker van, akkor valóban jól áll neki. vigyorog és hihetőket mond. de figyeljétek, amikor gáz van, akkor összeomlik. az arcát nem tudja uralni, látszik a szemén, hogy nem ért a témához és nem tud mit mondani. nem szeretném ha valamilyen lényeges státuszban valaha is képviselné hazánkat.....

maszek1 2010.06.16. 09:19:18

@Cica75: Ja! Hiteles mert börtönben volt. Csak azt nem tudod hány embert nyomott fel, hogy kiengedjék!!! Hiteles???!!!

bendix 2010.06.16. 09:28:08

@maszek1: Na, mondjad, hányat? Oszt hogy lehet, hogy Rácz Sanyi bácsi, Fónay erről nem kürtölte tele a Demokratát meg a Nemzetőrt?Hogy lehet, hogy egyetlen "felnyomott" vagy hozzátartozója nem került elő??:-))

Red Velvet 2010.06.16. 09:33:21

Négy apró kis észrevétel az életrajzhoz:

Hősünk akkör volt az Astoria szálló vendégekért felelős főigazgató-helyettese, amikor szovjet barátaink ott szállásolták el Carlost. Nyilván nem volt dolga vele.

Az OTSH elnökhelyettesi pozíció miniszterhelyettesi stallumnak számított. De ettől még lehet egy antikommunista párt köztársasági elnök jelöltje.

Az olimpiai bojkott megszavazásánál csakugyan nem volt ott, de Lausanne-ban már ő magyarázta a gyáva magyar álláspontot a NOB-nak. Biztos elmondta azért, hogy valójában nem is ért egyet vele.

1998-ban még az MSZP-nél jelentkezett, hogy el tudná képzelni magát főpolgármester-jelöltnek. Bizonyára szakmai alapon.

fvipera 2010.06.16. 09:36:04

@balf: schmidt pali mindenkinek felajánlotta eddig a függetlenségét. szociknak fidesznek egyaránt. ha ezt a karrierista majmot viktor le tudja tolni a zemberek torkán, akkor megnyugodhat a közeli jövőt illetően: a nemzeti oldalon az egekben van az ingerküszöb (bármilyen szart megszenek). eddig azt hittem, pintér sándor a mélypont.

stars7726 2010.06.16. 09:36:37

azt irja le valaki,hogy smittpali,milyen konkrét lépéseket tett a magyar sportért,az elmúlt 20 évben.megvalósult konkrétumokat.ne terveket.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.06.16. 09:37:02

Remélem már nem tart sokáig, mire ráébred az ország, hogy a jelenben ÉPPEN OLYAN megalkuvó kispolgárokra van szükség, mint anno volt a Kádár-rendszerben. De ha nem ébred rá, az se baj.

maszek1 2010.06.16. 09:37:53

@bendix: Nagy indok!! Ha a börtönben egymásra vallanak (főleg abban az időben) nem hiszem, hogy az volt az első, hogy a hozzátartozókkal közölték ki nyomta fel. Sőt, a hozzátartozók is rettegtek a te elvtársi felebarátaid "őseitől". Az ÁVH szinte indok nélkül végzett ki embereket. De ez más fórumra tartozik.
Ne mpnd hogy a Gönc nem "Bólogató János" volt. Szinte semmi nem köthető a nevéhez, csak a szelid csendes mosolya. De ez nem hiszem hogy elég közt.elnöknek. lenni.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.06.16. 09:41:02

@fvipera: pintér még schmitthez képest is mélyebb pont.

Vaszilics Fedor Emánuel 2010.06.16. 09:41:20

Azért jó lenne már végre tisztán látni ebben az Annus-Fazekas dopping ügyben. Én legalábbis annyi egymásnak ellentmondó szöveget hallok, ill. olvasok (pl. itt is)...
Mi is, ők megérdemelnék, hogy végre tisztázódjon: tényleg doppingoltak?

fvipera 2010.06.16. 09:51:02

@RAMBO: összeadódnak a dolgok. akkor azt hittem, az a mélypont, de viktor pali kinevezésével még tudja fokozni a jókedvem.

Murderface 2010.06.16. 09:53:55

@Vaszilics Fedor Emánuel:
Jegyezd meg, egy élsportoló sem doppingol... Amíg le nem bukik :P

Fittipaldi 2010.06.16. 09:55:00

ti is fölöslegesen keltitek itt a hangulatot, mert Scmitt egyelőre még csak nem is elnökjelölt, és szerintem nem is lesz az.

DArchAngel 2010.06.16. 09:59:22

Nincs, és sajnos nem is lesz itt semmilyen forradalom. Nem sokat vártam a FIDESZ-től, de egyelőre az sem jött be.

bendix 2010.06.16. 10:01:19

@maszek1: Na, szóval kiket is nyomott fel Árpi bá'? Ja, hogy te is csak úgy hallottad, konkrétumok, nevek nélkül...?:-)) Én meg azt hallottam, hogy a Vitya amikor katona volt...)))

greycup 2010.06.16. 10:06:58

@bendix:
na ja, Kőbánt sunáztam volna én is :P

eszemmm 2010.06.16. 10:09:33

Egy apró kiegészítés az alábbiakhoz: "Lássuk be, ez a - kétségtelenül schneidig megjelenésű és a protokollról némi fogalommal talán rendelkező - luftballon saját futtatásán kívül életében nem volt sikeres semmiben, ami nem kizárólag róla szólt..."

For the sake of good order, ez SEMMIT nem tesz (sport)diplomatai vagy (sport)politikusi pályájához, de a fentieknek némileg ellent mond; azért sportolóként sikeres volt, ráadásul csapatban, 22 éven keresztül.

Ld: Wikipedia

"1955-ben kezdte párbajtőrvívói pályafutását a Budapesti Vörös Meteorban, illetve annak jogutódjában, az MTK-VM-ben. Pályafutása alatt kétszer nyert magyar bajnokságot egyéniben. 1965-ben hívták meg először a magyar vívó-válogatottba, amelyben 130 szereplésig jutott. Első nemzetközi sikerét 1967-ben érte el, amikor a párbajtőr csapattal világbajnoki (vb) bronzérmes lett.

Az 1968-s mexikóvárosi olimpián B. Nagy Pállal, Fenyvesi Csabával, Kulcsár Győzővel és Nemere Zoltánnal közösen olimpiai aranyérmet nyert a párbajtőrcsapat tagjaként. 1970-ben csapatvilágbajnok, amely sikerét 1971-ben meg tudta ismételni. Legnagyobb egyéni sikere a Világkupa-győzelem volt 1971-ben. Az 1972-es müncheni olimpián a párbajtőrcsapattal sikerült megismételnie az olimpiai győzelmet, most Erdős Sándorral, Fenyvesi Csabával, Kulcsár Győzővel és Osztrics Istvánnal közösen. További sikerei: vb-ezüstérmes (1973), vb-bronzérmes (1974, 1975). A válogatottól 1976-ban, az aktív versenysporttól 1977-ben vonult vissza."

blah 2010.06.16. 10:13:43

Amikor anno a polgármesterségért indult már röhögtem rajta, hogy süt róla a butaság, mégis hogy képzeli a fidesz, hogy ilyen embert akart "független" jelöltként indítani... Annak ellenére, hogy eléggé elfogult az írás hangvétele, megérdemel egy gratulációt.

EMU 2010.06.16. 10:14:26

Rendkívül ostoba poszt. Ki más reprezentálhatná jobban drága országunk állományát, mentális, kultúrális és kimagasló erkölcsi színvonalát, melyet az egész univerzum irigyel tőlünk, ezért próbál páros lábbal eltiporni, mint egy ilyen mintapélánnyá szocializálódott gumigerincű, pökhendi, beszélni nem tudó, nyálas, önálló gondolatok nélküli, korrupt, gyáva szar ember? Ki, ha nem Schmitt Pál a díszmagyar? Pali for president!!! Tegnap azt nyilatkozta, hogy az árvízi helyzetben az emberek azt gondolják, hogy itt a jó idő és az megold majd mindent, felszárít, azt kész, de ő, igen, ő egyedül, inkább azt mondja, hogy most kezdődik a helyreállítás neheze. Tehát mindenki debilis, hülye, gondolkodni képtelen fasz, még jó, hogy van nekünk Pali, aki tud helyettünk ésszel gondolkodni, és látja előre már most, hogy helyreállítás következik. Ez a nívótlan pöcs lesz a köztársasági elnöke egy kis kárpát-medencei népnek, amelyik nem is érdemel jobbat amúgy.

James T. Kirk (törölt) 2010.06.16. 10:15:42

a személyes tapasztalatokat (amelyek közül számos egybevág az itt leírt, kicsit vagdalkozónak és fröcsögőnek tetsző negatívumokkal) nem írnám le, mert nem tartok etikusnak valakit a háta mögött fikázni.

viszont S.P. teljesen megfelel az (USA) alelnöki achetípusnak. kicsit együgyű, kicsit balfasz, de mindig a megfelelő segget nyalva kikaparja a gesztenyét saját magának.
de szerintem már a Parlamenti elnökség is jóval túlmutat az ő emberi kvalitásain, inkább vicc...
köztársasági elnöki jelölése, megválasztása meg egy jó nagy ventillátorba szarás lenne orbán részéről.

udvariasan, mosolyogva azt mondanám, hogy minden bizonnyal ő a legsikeresebb sportdiplomata a fidesz alelnökei között. :-)

Ramaty 2010.06.16. 10:16:13

életében két szalmaszálat nem tett keresztbe, egyik protokoll állásból a másikba került.
és mindig egyre feljebb.
valamit biztosan tud.

Horusz001 2010.06.16. 10:22:04

Fentiekhez még csak annyit, hogy ugyan melyik földi halandó érhette volna el, hogy felesége és három leánykája örökös tagja lehessen a TV tornának főműsoridőben? Novák Dezső olimpiai bajnok volt, fradista, mégis jelentgetett... Gondolom más külföldet járó csapatok között is volt hasonló. Valaki utána tudna nézni? Mert sztem bingo, és akkor nincs miről beszélni.

ryuk (törölt) 2010.06.16. 10:22:08

schmitt nem lesz köztársasági elnök

stinki 2010.06.16. 10:25:24

Halkan teszem hozza, hogy - tudomasom szerint - sportolokent hasonloan volt "eredmenyes". Ugy lett
olimpiai bajnok csapatban, hogy egyetlen gyöztes csörteje nem volt, csupan az egyebkent bikaerös csapat vitte a hatan, mert "jo haver" volt...

EMU 2010.06.16. 10:30:27

@ryuk: Marha nagy kár, ha tényleg nem lesz, nála alkalmasabbat nem is lelni a széles horizonton. Aki még nála is alkalmasabb, az sajnos vagy börtönben van, vagy nem hagyja ott a jól tejelő fémgyűjtő vállalkozását vagy a rendszeresen jól megvesztegetett köztisztviselői állását. Egy köztársasági elnök mit nyúlhat le? Na ugye. Ezért nem olyan egyszerű oda olyan embert találni, mert aki tud és szeret is csalni, lopni, hazudni, mint a legtöbb magyar, az köztársasági elnökként kényelmetlenül érezné magát, mert éppen identetitását nem tudná kifejezésre juttatni, ez pedig egy értékvesztett államfőt eredményezne. Ezért is lenne tökéletes Schmitt, mert köpönyegforgató is, ostoba is, seggnyaló is, sumák is, hazudozó is, igaz lopni nem tudna köztársasági elnökként talán, mert azért a wc papírt csak nem vinné haza a Sándor palotából, mást meg mit ugyebár, de lagalább az ő esetében azt lehetne mondani, hogy még ahhoz is hülye. Pali fo president!!! A tökéletes magyar köztársasági elnök!

GGG77 2010.06.16. 10:34:25

Lerí a fasziról, hogy egy senki, nyalni azt viszont tényleg baromira tudhat!

stratez 2010.06.16. 10:34:33

Na, nézzük csak mit is "ügyeskedett" össze nagy vonalakban ez a jóember. Közgáz diplomát, a Testnevelési Egyetemen diplomát, doktori disszertációt, címzetes egyetemi tanári címet. NOB végrehajtó bizottsági tagság, NOB alelnökség, MOB elnökség, World Olympians Association elnöki tisztét vagy 10 évig töltötte be. Ezen kívül még összeügyeskedett két olimpiai aranyat is. Amúgy aki, élt a cucilizmusban, az pontosan tudja, hogy mekkora bátorság kellett ahhoz, hogy valaki inkább ne menjen el a szavazásra, minthogy megszavazza a Los Angeles-i olimpia bojkottját, amiről maga Kádár János döntött egyszemélyben. Annus és Fazekas pedig két akkora barom, hogy maga Samaranch sem tudott volna rajtuk segíteni, ha akar, nemhogy Schmitt. Mindettől persze lehet alkalmatlan a köztársasági elnöki posztra Schmitt, csak akkor azt kellett volna ide írnod, és nem ezt a ócska szoci lejárató szart, aminek köze nincs a valósághoz.

atlbilbaoo 2010.06.16. 10:36:02

Schmitt Pál sportdiplomata? Két magyar érem úszott el, Athénban, nem volt semmi bizonyíték, bezzeg a tuti koxoló fehéroroszok, akik megbuktak a teszten megtarthatták érmeiket!
Érdekes, pedig nekik nincs ekkora tótumfaktumuk a NOB-ban!
Gerinctelen féreg, aki a saját országának versenyzőit inkább eláztatta, mintsem segítette!

TrollEmber 2010.06.16. 10:38:40

A sikersztoriba be lehetne venni azt is, hogy Bp. ha jól emlékszem "független" (háhá)polgármester-jelöltje is volt, és sikeresen alul is maradt a már akkor se túl népszerű demszkyvel szemben

Mr. Rocketfinger 2010.06.16. 10:40:01

elfogult vagy sem a posztíró, igaza van. megkockáztatom a kommentem törlését, ez egy gerinctelen fasz. hányingert kaptam, amit az Annus-Fazekas ügy kapcsán művelt. évek óta bekkel és seggnyalással küzdi feljebb magát. most legalább megtalálta a fajtáját. imádom az ilyen elvek emberét, aki anno is megtalálta a helyét, most meg hatalmas pofával komcsizik, meg erkölcsökről beszél. bocs, hogy elkalandozom, de Hoffmann Rózsa jut eszembe, aki most osztja az eszet az oktatásról, hogy mit kéne, de anno 0 perc tanítással lehetett iskolaigazgató, mert belépett a pártba. úgyhogy az ilyenek egyenként is, meg kollektíven is bekaphattyák a f...omat.

Magóg napján (törölt) 2010.06.16. 10:45:41

Nekem az az állampolgári véleményem, hogy ezen információk ismeretében nagyon nem örülnék, hogyha egy snádig köpönyegforgató lenne a köztársasági elnök.

has 2010.06.16. 10:46:50

Ha jól emlékszem, a NOB elnökválsztás idején némi korrupciós ügyek söpörték félre a régi "harcosokat".
Akkoriban nagyon magyarázta a lánya amerikai ösztöndíját.

smartdrive 2010.06.16. 10:48:00

de legalább magánemberként példás életet él :DDDD

(c, Te ne röhögj)

Jaffar 2010.06.16. 10:48:44

Inkább ebben a "történetben" az a szomorú, hogy IGEN, MA ÍGY LEHET (oldaltól függetlenül) IDEHAZA ÉRVÈNYESÜLNI. Ha tényleg megválsztják közt. elnöknek akkor az az ország szégyene lesz. Mondom ezt úgy, hogy a jelenlegi palettán egyik párt híve sem vagyok.
Viszont ha a Zembereknek ez tetszik, akkor meg nem köll csodálkozni, lesz ez még rosszabb is.

mojszipupi 2010.06.16. 10:53:14

Pars Krisztián ügye elképesztő!!!! Szerencsétlennek teljesen jogosan járna az ezüst. Szánalom h ennyire képes a magyar sportdiplomácia!!!!! Szénbányába küldeném egy életre

Publius Decius Mus 2010.06.16. 10:53:21

Oszlassunk el egy tévhitet: A posztíró egy ártatlan függeten véleménnyilvnító.

Szrintetek mekkora esélye lehet Palinak a NOB-ban akármilyen tisztsége van egy spanyol-amerikai-német-eu-más nagy lobbival szemben? Pénz beszél, kutya ugat.

Így is jóval több esemény volt nálunk mint Közép Eu-ban szokásos, de ez nem ak az ő, hanem ás magyar vezető munkája is.

Gizi a laborból 2010.06.16. 10:55:46

Van egy bizonyos szervezet, ahol az első pohárköszöntőt a mindenkori köztársasági elnök egészségére mondják. Ezt a mostani köztárassági elknökre se teszem. Ha netán S.P. lenne a köztársasági elnök, akkor egyenesen kiköpném a korty italt.
Biztosan tetszene a buta S.P.-nek mutogatni a köztársasági elnöki palota teraszáról mutogatni a budapesti panorámát. Szakadt országnak- szakadt elnököt (Nagy Feró); Buta országnak - buta elnököt (én)

maszek1 2010.06.16. 10:56:42

@bendix: Azt nem mondtam biztosan hogy felnyomott valakit is, de az hogy börtönben volt nem teszi hitelessé!!

maszek1 2010.06.16. 11:03:04

A felnyomást csak azért írtam, mert ennek a komolysága kb megegyezi annak az indoknak a komolyságával amivel a hitelességét bizonyitottátok.
Szerintem ilyen gyerekes indokkal szemben nem lehet vitázni. Ennyit ért a válaszom is.

MACISAJT 2010.06.16. 11:04:17

"ám a 2001-es választáson megalázó vereséget szenvedett a kiváló sportdiplomata. Tökutolsó lett a jelöltek közül,"

Hazudtunk reggel, éjjel meg este...
A nyilvánvaló gyűlölet még a tények hamisításától sem riasztotta vissza a "szerzőt".

U.I. " Tökutolsó" amúgy Anita Frantz, az USA (!) jelöltje lett...

A többi gréczis ökörséggel meg kár is foglalkozni..

maszek1 2010.06.16. 11:04:54

@mojszipupi: Biroság döntött az érmek sorsáról, nem a sportdiplomácia. A sportdiplomácia éppenhogy elvette volna azt az érmet!! A biróság adta vissza!!! Tájékozódás!!!!!!!

Ramsas Samuilovich Perepiteinikov 2010.06.16. 11:09:47

Nekem főpolgármester-jelöltsége idejéből van emlékem: járda szélére húzódva fékez, használatra kapott Seat jöbb egy ablaka lecsúszik, áthajol: meg tudja mondani, merre van a Cserepesház?

Megmondtam, kezét felemelve szó nélkül el. Aztán elgondolkodtam: a protokollfőnök nem köszön?

MasterMason 2010.06.16. 11:10:11

@balf:
Mennyi idős vagy? A felesége meg a gyerekei voltak Kádár János kedvencei, ez nem vicc. A tv-ben a felesége tartotta a gyerekeivel a tv tornát annak idején. A csapból is a Palika meg a családja folyt a szocializmusban...

Tyss · http://sokallok.blog.hu 2010.06.16. 11:12:18

Kár, hogy kevesen ismerik így ezt az "embert". Az kimaradt, amikor a sci-sek rendezvényének kampányolt... Kurvára meg kéne szabadulni tőle, mán! Milyen sportvezető az, aki egyszerre 18974597349 tisztséget tölt be? Hogy képes képviselni egyszerre az én mint választó érdekeimet, a magyar sport érdekeit egyszerre? GYÁSZ

kilométerfaló 2010.06.16. 11:14:49

kommentek elejét nem olvastam, az volt már, hogy a fidesz bukása UTÁN lett svájci nagykövet (1999-2002). Na azt hogy? Ja, hogy úgy, ahogy főpolgármester-jelölt lett volna az MSZP-nél. Ez az ember egy vicc.

MACISAJT 2010.06.16. 11:15:10

Amit pedig Schmittet illeti és az 1984-es olimpia bojkottját.
Ez egy hajánál fogva előrángatott vádaskodás.
Semmit sem tehetett volna. És az hogy értelmetlenül nem nyíratta ki magát (ja és hogy 1984 elején nem látta előre váteszként hogy majd az andropov, csernyenkók után jön egy Gorbacsov és megteszi azt a szívességet hogy rövid időn belül szétveri a Szovjetuniót...), szóval ezért őt nem lehet hibáztatni.
Ahogy a többi MOB megszavazót sem hibáztatom.(egy volt aki nem szavazta meg, 1985-ben meghalt...)
Ráadásul 1984-ben a MOB csak díszletthivatal volt, valójába Buda elvtárs az Országos Testnevelési és Sport Hivatal (OTSH) élén volt főfunkcióban.

És Buda elvtárs személyesen olvasta be a rádióban 1984. május16-án a magyar álláspontot, amit maga az MSZMP Politikmai Bizottságának 1984. május 14-i ülésén született .Idézem a szövegét:

( A Politikai Bizottság ajánlja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, foglaljon úgy állást és nyilatkozataiban tegye közzé, hogy a kialakult körülményeket figyelembe véve a magyar sportolók nem vesznek részt a XXIII. nyári olimpiai játékokon.

A szocialista országok olimpiai bizottságai síkra szálltak azért, hogy az olimpián maradéktalanul érvényesüljön a népek közötti béke és barátság eszméje, és szűnjön meg a szocialista államok elleni uszító propaganda-hadjárat... Sajnálattal kellett megállapítani, hogy a szocialista országok jó szándékú felhívásai nem találtak kellő megértésre. Az Egyesült Államokban tevékenykedő bizonyos szélsőséges politikai körök a versenyek előkészületeit továbbra is a Szovjetunió és a szocialista országok elleni propaganda céljaira használják fel. A Magyar Olimpiai Bizottság osztja a Szovjetunió és más szocialista országok olimpiai bizottságainak aggodalmait, és szolidaritást vállal a döntésükkel. Megállapítja, hogy változatlanul nem szavatolják megfelelően valamennyi ország sportolóinak biztonságát és a versenyek zavartalan megtartását..")

És ezzel+a Szovjetunió nyomásával várta volna el bárki hogy szálljon szembe 1984-ben Schmitt Pál, miután hazajött Szófiából...:)

Ami pedig a NOB szavazást illeti:
nol.hu/archivum/archiv-24487
"Jacques Rogge, a belga jelölt (59 szavazattal) már a második fordulóban megszerezte a szükséges abszolút többséget, így a vártnál biztosabban győzte le két "legveszélyesebbnek" tartott riválisát, a dél-koreai Kim Un Jongot és a kanadai Dick Poundot. Schmitt Pál az első fordulóban tizenegy, az utóbb döntőnek bizonyuló másodikban - miután a legkevesebb voksot kapó amerikai Anita deFrantz kiesett - hat szavazatot kapott."
Schmitt Pál egy rendes, becsületes ember volt. Kétszeres olimpiai bajnok, és a valaha legmagasabb pozicióba eljutott magyar sportdiplomata.
Kár hogy nincs az országnak ilyenből még több ezer.

Schmitt Pált a 2002-es választások után a hákovács egyik első intázkedésével rúgták ki nagyköveti állásából.
Az elmúlt 8 évben egyáltalán nem arról szólt hogy Schmitt Pál beleállt volna a "széljárásba". Sőt, még gyárfások és mesterházyak puccskisérleteit is állnia kellett.
Becsületére váljon:állta.
És még a bosszúvágyat sem látni rajta. Pedig százból kilencvenkilencen ezzel kezdenék...

old_field 2010.06.16. 11:19:59

az a "jó" ezekben az intelligens szoclib bloggerekben, hogy a blog vagy az írás címe általában
erősen utal a szerző és az irományai szellemi szinvonalára is.
és egyben véleményezni is lehet vele mind2-t.
pl ezt is :
"Kösz élet,
Faszom..."

ennyi. :)

Dr. Cica75 2010.06.16. 11:22:33

@old_field: En meg azt birom az intelligens kereszteny jobber kommentelokben, hogy veluk MINDENT meg lehet etetni.

BTA 2010.06.16. 11:22:43

@MACISAJT: ha annyira nem értett egyet a '84-es olimpiával kapcsolatos döntéssel, akkor miért maradt a pozíciójában? Az nem gerinctelenség? Semmit nem tehetett? Na ne!!!

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.06.16. 11:24:04

Kimaradt, bár érintve lett a téma. Valamikor, tán 10 éve, volt egy vizsgálat a NOB-nál. Akkor megállapították, és világszerte nagy felháborodást váltott ki az eredmény, miszerint a NOB tagjai egytől egyig korruptak. S mindenki sározódott már be.
Nos Pali bá erről itthon csak a többiekről nyilatkozott, holott mindenhol bukta volt a 100% os eredmény miatt. Ő nem érezte úgy, hogy ezek után távoznia kéne.
Volt "szerencsém" pár szót váltani vele 1x. A reptéren fogadtunk egy sportolókból álló csoportot. Kb egy 16 éves gyerek szintjének tűnt az értelmi színvonala a mondatszerkesztései alapján.

Yasashi Tanuki 2010.06.16. 11:24:24

SP szerencsétlensége, hogy Sólyom magasra tette a mércét, viszont ha az őt megelőző köztársasági elnökökre és elnökjelöltekre gondolunk, akkor SP nem is olyan rossz választás.
Sajnálatos, hogy Sólyom is csak a papírforma ellenére trükközve kerülhetett hivatalba.
Tanulság: ha független és elismert embert szeretnénk a posztra akkor ideje lenne áttérni a köztársasági elnök közvetlen népszavazáson való választására. Amúgy is ez lett volna a módja, csa Pozsgai miatt módosította ezt az ellenzék '89-ben és azóta így maradt.

Fekete Pákó 2010.06.16. 11:27:10

az erkölcsi példakép Schmitt Pali bá nagyobb kujon, mint Kovács Laci, pedig ez nagy szó. szerintetek hány nőt próbált fel az utóbbi 5 évben Brüsszelben/Strassbourg-ban? egyszámjegyű tippekkel hiába is próbálkoztok...

blah 2010.06.16. 11:27:17

@MACISAJT: oké, de mit bizonyít ez? Hogy nem egy dilettáns seggnyaló? Tett valami értelmeset karrierje során? Na?
@old_field: nem látod ugye, hogy aki politikusnak megy az nem fog képviselni? Szerinted mindenki ideológiákban hisz mint te?

old_field 2010.06.16. 11:32:37

@blah:
nem egyről beszélünk :
szerintem SP alkalmatlan k.e.-nek !
szerintem a blog szinvonala méltatlan az olvasók létszámához ill. egyáltalán a publikáláshoz.

mucsai 2010.06.16. 11:36:41

A cikk aljas szándékú, és egy része hazugság, más része csúsztatás és rágalom.
Én is úgy gondolom, hogy köztársasági elnöknek jelölni túlzás lenne, de azért ajánlom minden fröcsögő figyelmébe Stratez hsz-át.
Nem vagyok Schmitt Pál-szakértő, lehet, nem tudok mindent pontosan, de azért álljon meg a menet!
1. Nem lehet nagyon buta ember, akinek közgazdász diplomája van, meg az egyetemi tanári cím is számít, még akkor is ha "csak" testnevelési, végül is ez a fő szakmája. És több nyelven kiválóan beszél.
2. Azért a két olimpiai arany meg a hosszú kiváló sportmúlt is jelzi, hogy egy nagy formátumú emberről van szó.
3. Nem csókosként vagy hű komcsiként lett kinevezve sehova, nem volt az Astoria igazgatója, csak helyettese, amit azzal érdemelt ki, hogy közgazdász diplomát szerzett és több évet lenyomott mint szállodai munkatárs. Az ő múltjával és képzettségével semmi különös nincs benne hogy kinevezték a Népstadion élére, majd az OTSH-helyettesének.
4. Több pozícióba is választották, pl. többször is szavazással megerősítették a MOB-elnöki tisztségben.
5. Csak egy ember előzte meg a NOB-elnöki pozícióért, Rogge, nem nevezném bukásnak.
6. Mint OTSH-helyettes nagyon kicsi ember volt ő a szoci bagázsban. Persze lehetett volna gerincesebb, de ez egy bonyolult kérdés, amire még visszatérhetünk. Úgy tudom, csak egy ember szavazott a bojkott ellen, ő semmilyen karriert nem futott be, és nem is ismerjük, de gerinces maradt, viszont semmit nem tudott tenni a magyar sportért. Ezzel szemben Schmitt sokat tett.
7. Fazekas és Annus csaló bűnözők, akik nagyon sokat ártottak a magyar sportnak, Schmitt megtette, ami a dolga, de nem pártolhat bűnözőket.
Pars ügyében többet nem tehet, mint a NOB, amely most vereségre áll, de még nincs lefutva. Egyébként a sportdiplomácia bonyolult kérdés, főleg a fociban, nehogy már Schmitt tegyen róla, hogy kicsi szegény ország vagyunk, nincs egy normális stadionunk, és nem nyerünk rendezési lehetőséget (plusz gyurcsány vállal garnciát, ha-ha-ha).

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.06.16. 11:36:49

@Hahóöcsi: Na ez az! Valamit csak tudhat. Ha másképp nem, hát időben beszerzett mindenkiről némi titkos szolgálati infót. Fizetni tudott, hisz sport delegációiban azt vitt magával akit akart.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.06.16. 11:40:42

@Artie:
"Az ellenségem ellensége a barátom? Na ez az igazi komcsi hozzáállás."

Ezek szerint a jó öreg Churchill kommunista volt?
Micsoda meglepetés! Nem hittem volna.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.06.16. 11:42:56

@mucsai:

Szaros lett a nyelved. A szomszéd buszsofőr három nyelven beszél, akkor ő is okos?

reccs 2010.06.16. 11:46:38

@mucsai: "3. Nem csókosként vagy hű komcsiként lett kinevezve sehova, nem volt az Astoria igazgatója, csak helyettese, amit azzal érdemelt ki, hogy közgazdász diplomát szerzett és több évet lenyomott mint szállodai munkatárs. Az ő múltjával és képzettségével semmi különös nincs benne hogy kinevezték a Népstadion élére, majd az OTSH-helyettesének."

Az utóbbi kettőben tényleg semmi nincs, mert ott elég kevés volt a lehallgatandó külföldi szállóvendég, így azok nem voltak olyan érzékeny állások.

mucsai 2010.06.16. 11:53:59

@Megszívtuk-Waze: Bunkókám, nem tudom, kit tarthatunk okos embernek, nem ismerem Schmitt IQ-tesztjét, de én azt írtam, hogy nem lehet buta ember. Egyébként a szomszédod, aki buszsofőr és három nyelven beszél, az lehet okos ember, lehet, hogy csak a nyelvérzéke kiváló és szorgalmas, de ha van még mellette két diplomája is, akkor nevezhetjük okosnak, szerintem, hozzád képest mindenképpen...

munci66 2010.06.16. 11:54:44

Möszjők!

Ha megengeditek. A los angelesi szavazáson valóban nem volt jelen. Viszont utána magyarázta a köznépnek, elhivatottan, hogy miért is kellett úgy dönteni.
Népstadion igazgatóként voltak valóban jó gondolatai, nem hagyták megvalósítani őket. Tehát abszolut csókos nem volt. S.P.1990 előtt "megbízható, jó elvtársnak" számított, akinek vannak a fő iránytól eltérő gondolatai, tervei, de tudomásul veszi a megzabolázást.
Meg a T.ház vezetése nem politikai feladat? Valami olyan kijelentés rémlik, hogy Ő mindig el fogja választani a sportvezetői feladatait a politikától. SzVSz ez a jelenlegi helyzetben még a legjobb szándék mellett sem sikerülne.

Tsztelettel, Münci

Rob67 2010.06.16. 11:57:12

@Vilendor: A cikkíró stílusa talán valóban elfogultnak tűnik, de attól még tény: SP egy ízig vérig köpönyegforgató ex komcsi.
Én személyesen nem ismerem, a sportolói eredményeit nagyra tartom, de nem fogadom el, hogy Viktorunk egy olyan embernek ad újabb pozíciót baráti alapon, aki már az előző rendszert is kiszolgálta.
Nenm lenne ezzel sem bajom, hiszen az MSZP is megteszi, de a fidesz elvei szerint ez nem helyénvaló.
Vagy csak akkor ha OV teszi?
Hol a forradalom Vitya? Ott maradt a szavazófülkében?

old_field 2010.06.16. 11:58:41

@Cica75:
ez 1 elég primitív általánosítás, amit írsz, viszont jól hangzik...
de hogy kapásból cáfoljalak :
szerintem ez nagy szégyen(ha igaz) :
"Schmittnek nem jutott ideje Sólyom támogatóira"

és , ha a "beszarok b+" kifejezéseddel erre akartál utalni, akkor látod, ebben a kérdésben egyetértünk ! :)

megmondtam?megmondtam 2010.06.16. 11:59:12

@Cica75: "Göncz legalább börtönben volt '56 után, ilyen szempontból legalább hiteles."

ahol egyből kapott is bizalmi állást az ÁVÓ-tól, ki is engedték már 63ban, aztán jó elftárs lett a zsidaja.

Göncz patkány Árpád az egyik legocsmányabb kártevője 20.századi történelmünknek. kommunisták elszámoltatásának megakadályozója, bolgárgyureszek bebetonozója(akik hálából jóságos ájpibácsinak hazudják), 56os társainak besúgója, bitóra juttatója.

old_field 2010.06.16. 12:01:42

@Rob67:
nem méltó elnöknek ez tény... de az exkomcsi túlzás.
akkor mit mondasz hornra vagy lendvaira ?
az ügynök Petire...? :)
vagy erre ? :(
www.youtube.com/watch?v=naV9ipaXLM8&feature=player_embedded

Rob67 2010.06.16. 12:10:54

@old_field: Lendvai is, meg a többi.
De ez még nem védi meg.
Félreértés ne essék: nem vagyok elvakult antikommunista, sőt mondjuk úgy nem nagyon tudok azonosulni a Fidesz-Jobbik világképpel.
Csak azt nehezményezem, ha valaki, egy párt ennyire nem konzekvens.
Visszatérve a komcsira... Lássuk be, annak idején az OTP nevenincs utcai fiókjának kettes számú csoportvezetői posztját sem tölthetted be megfelelő ideológiai háttér és képzettség nélkül, nem hogy annál sokkal magasabb pozíciót.
De mondom, nem baj, az egy ilyen éra volt, de mára ne legyen megygyőződéses narancspolgár, mert ezt nehezen veszem be. Ez a köpönyegforgatás iskolapéldája.
Viktor ugyanúgy nem tud leszámolni a múlttal ahogyan a piros pártok sem. Egy kutya mindeggyik.

BTA 2010.06.16. 12:12:14

@megmondtam?megmondtam: muszáj állandóan zsidózni? nem lehet egyetlen témát sem kibeszélni anélkül, hogy valaki ne kezdjen el zsidózni? Mellesleg 63-ban egy elég széles körű amnesztia volt, ahol elég sok elítéltet kiengedtek.... miután 5-6-7 évet ültek (ami azért nem kevés; ennyit a "már kiengedték"-hez)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.06.16. 12:24:02

@BTA: A legtöbb elítéltet (3500 fő körül) 1963-ban engedték ki. 6-700-an maradtak kb a 70-es évekig bent.
De gondolod fontos ez a kommentelőnek? Nem.

BTA 2010.06.16. 12:27:51

@Nathan D'Xantine: tudom, hogy kár ezen filozofálgatni, de borzasztó látni, hogy némelyek mennyire egysíkúan, primitíven és ostobán képesek véleményt alkotni. Nem a véleménykülönbséggel van bajom, hanem a "tálalással". De biztos bennem van a hiba... :-)

EMU 2010.06.16. 12:30:30

Ez is kurva jó, hogy abban a pillanatban, ahogy egy ilyen siralmasan együgyű, tényleg seggnyaló, mindenféle kurzusnak lefekvő, egykori káderről lerántják a leplet, a fidesz kánon egyből elkezdi tolni ezt a szar unalmas szöveget, hogy szoclib bloggerek, meg jön ez az ütődött majomkodás, hogy a maszopos bérbloggerek írnak csak ilyet. Kedves fidesz-zsúrpubik! Hagy legyen már valakinek dehonesztáló véleménye a köpönyegforgatóitokról anélkül, hogy egyből kezditek ezeket az infantilis paneleket, hogy ha valaki komcsizza mondjuk martonyit, vagy járait, vagy stumpfot, akik amúgy komcsik, voltak, akát schmittet, aki mondjuk lubickált az átkosban, akkor az biztos nemzetáruló anyagyilkos maszopos libsi. Más agyatlan skatulyáitokról nem is beszélve. Tessék már tudomásul venni, hogy tele vagytok ugyanúgy egykori és jelenlegi szar arcokkal, mint azok, akiken az ugyanilyen tróger figurákat számon kéritek. És amíg ti zsigerből nyomjátok a fideszes közhelyeket és véditek a menthetetlent, addig valaki pusztán azért ír arról például schmitt esetében, hogy gerinctelen, mert mondjuk annak is látszik. Nem pedig azért, mert a szocik csecsén hízik. Majmok.

gastro vazze 2010.06.16. 12:35:22

Alsó szomszédom Buda István et. tudna erről a tetűről beszélni, hiszen ő fedezte fel magának, mint klasszikus seggnyalót:)
Adalék: Schmittpalkó volt AZ, aki közölte a sportolókkal, hogy itthon maradnak, így azért tevékeny része volt benne:)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.16. 13:11:23

@eszemmm: és ez már elég indok arra, hogy köztársasági elnök legyen?

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.16. 13:49:04

Verőfényes tiszteletem a kommentelőknek!

Néhány dolgot tisztázzunk.

A poszt kizárólag a saját véleményemet tartalmazza, a magam és az idetévedő olvasók szórakoztatása, meg némi információ közlése a célja, nem több.
Aki szoclib, gréczysta bérbalfasznak gondol, az nem is tudja mekkorát téved : )

Ha van benne némi pontatlanság, az annak köszönhető, hogy rosszul emlékszem néhány adatra (pl: pont hány szavazatot kapott 2001-ben, volt-e mögötte még egy guatemalai hotdog-árus, vagy nem, stb), de belejavítani már nem fogok, mert nem lenne korrekt.

Ettől még a véleményemet fenntartom, Schmitt egy seggnyaló féreg, akit a Kádár-rendszer összes többi ittragadt senkiházijával együtt, a halál faszára kellene elzavarni.

Ízlésről, stílusról nem nyitok vitát, akit zavar a szókészlet, az ne olvassa. Vannak magas kultúrát képviselő blogok, ott biztos nincs ilyen, hogy faszom, geci, seggnyaló, át lehet nyugodtan fáradni oda.
Kiszedni szándékom szerint semmit nem fogok (ez érvényes a jövőbeli posztokra is), amíg durván személyeskedő anyázásba nem fordul a dolog.

Két kiegészítés:

1, A történet az itt is szereplő "tréfából" indult, kifejteni a számomra érthetetlen vélemények hatására gondoltam érdemesnek.
vastagbor.blog.hu/2010/06/15/allamtitkarabol_koztarsasagi_elnok

2, Nem vagyok róla meggyőződve, hogy Schmitt-et komolyan gondolja bárki is KE-nek, de ha 1% esély is van rá, tegyünk ellene.

Végezetül őszintén köszönöm az érdeklődést és a kommenteket, gyertek máskor is!

mucsai 2010.06.16. 19:45:16

@Von Siebenbuergen: te egy aljas ostoba bunkó vagy, de ez csak a saját véleményem, és ne vedd sértésnek...

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.16. 22:42:52

@mucsai:

Nem vettem, szíved joga, hogy ordenáré fasz legyél. S most visszatérdelhetsz Pali bácsi elé, bukj vissza a faszra, biztos megsimogatja a kis okos fejedet ezért az alakításért.

mucsai 2010.06.17. 12:13:29

Bunkókám, remélem, örökre ki leszel tiltva a blogolók közül. Te beszélsz ordenáréságról?
Én először értelmes hsz-ben mutattam rá, hogy hazudsz és fröcsögsz, de te úgy gondolod, hogy bármit leírhatsz saját véleményként, akkor mi a bajod azzal, ha én kulturáltam, saját véleményként leírom, hogy egy aljas ostoba bunkó vagy...?
Ja, és itt te alakítasz, én érveket, információkat írtam, te viszont csak szerepelsz, de nem fogják megsimogatni a buksi fejedet ezért a teljesítményért.

mucsai 2010.06.17. 12:17:19

@Von Siebenbuergen: Bunkókám, ha hazudsz, akkor korrekt lenne javítani, és elnézést kérni...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.06.17. 12:58:26

@mucsai: Pont azt írja, hogy nincs baja vele.
És ha neked jogod van ordenárénak lenni, hát nyilván magának is fenntartja a jogot.
Ezt fentebb le is írja.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.17. 13:17:27

@mucsai:

Bár kurvára fárasztasz, azért rendezzük le a dolgot. Először is, Schmitt közszereplő, akiről a szabad vélemény-nyilvánítás jegyében leírhatom a véleményem. Tanítják a suliban a kifejezést, ismered? Én nem vagyok az (mármint közszereplő, hogy segítsek a szövegértelmezésben, ami rohadtul nem erősséged). A személyeskedő parasztságot te kezdted irányomba, ez ténykérdés, de nem csodálom, ha ezt is másként gondolnád.

Pontosan melyik sor volt hazugság, amiért elnézést kellene kérnem, te szerencsétlen?

Aztán a lózungjaid sorban:

"1. Nem lehet nagyon buta ember, akinek közgazdász diplomája van, meg az egyetemi tanári cím is számít, még akkor is ha "csak" testnevelési, végül is ez a fő szakmája. És több nyelven kiválóan beszél."

Schmitt tudomásom szerint nem egyetemi tanár, valami címzetes plecsnije van. Doktori címet azon a TF-en szerzett, melynek van "némi" összefonódása a NOB-bal. Deutsch is a minisztersége alatt diplomázott le, akkor lett doktor, tehát ettől talán nem kell elájulni. Annyit elárulok, hogy nem egy, nem kettő sík paréj, egyetemet végzett, doktori címet szerzett embert ismerek, te meg majd fogsz, ha leszel annyi idős.
Négy év alatt középfokú szinten megtanulni spanyolul nem egy nagy truváj, ettől még valóban beszél nyelveket, de erről én egy büdös szó kritikát nem írtam. Hogy jön ez Schmitt jellemgyengeségéhez és ahhoz, hogy egy ótvar posztkomcsi kegyenc?

"2. Azért a két olimpiai arany meg a hosszú kiváló sportmúlt is jelzi, hogy egy nagy formátumú emberről van szó."

Baszki ez komoly? Aki sikeres sportoló, az nagy formátumú ember? Farkas Péter egy zseni volt a sportágában, ő is nagy formátumú? Legyen ő a KE?

"3. Nem csókosként vagy hű komcsiként lett kinevezve sehova, nem volt az Astoria igazgatója, csak helyettese, amit azzal érdemelt ki, hogy közgazdász diplomát szerzett és több évet lenyomott mint szállodai munkatárs. Az ő múltjával és képzettségével semmi különös nincs benne hogy kinevezték a Népstadion élére, majd az OTSH-helyettesének."

Hol írtam, hogy igazgató volt? Nem tudsz olvasni?
Ha szerinted a '70-es években valaki szállodavezető-helyettes, '81-ben pedig funkcionárius lehetett komcsi hátszél és legalább "megbízható elvtárs" besorolás nélkül, akkor fogalmad sincs a '90 előtti állapotokról. Stílusod alapján gondolom, hogy ez korodból fakad. Nem szégyen olvasni, tájékozódni.

"4. Több pozícióba is választották, pl. többször is szavazással megerősítették a MOB-elnöki tisztségben."

Sorold már fel kérlek, mikor hova választották meg közvetlenül! Nem listán, nem párt kijelölés és nem kinevezés alapján. Tényleg kiváncsian várom azokat a pozíciókat, ahova nem benyalással került. Nem lesz egy hosszú felsorolás, előre szólok. Azt tudod, hogy a MOB-ban kik szavaznak?

"5. Csak egy ember előzte meg a NOB-elnöki pozícióért, Rogge, nem nevezném bukásnak."

Ez nem igaz. Első kanyarban 4-ből harmadik, második kanyarban 3-ból harmadik. Én bukásnak nevezném, pláne azzal az előélettel, amit produkált a nagykövetségtől Samaranch öléig.

6. Mint OTSH-helyettes nagyon kicsi ember volt ő a szoci bagázsban. Persze lehetett volna gerincesebb, de ez egy bonyolult kérdés, amire még visszatérhetünk.

Egy gerinctelen, megalkuvó féreg volt, egyébként a magyar sport második embere. Ne mentegesd, nincs értelme. Teljes mellszélességgel szolgálta a rezsimet és élvezte a potyogtatott pozíciókat. Azon a téren, amiről írtam (= magyar sportélet) a 2.(!) ember volt az országban.

"Úgy tudom, csak egy ember szavazott a bojkott ellen, ő semmilyen karriert nem futott be, és nem is ismerjük, de gerinces maradt, viszont semmit nem tudott tenni a magyar sportért. Ezzel szemben Schmitt sokat tett."

Itt is várnék némi konkrétumot. Mit?

"7. Fazekas és Annus csaló bűnözők, akik nagyon sokat ártottak a magyar sportnak, Schmitt megtette, ami a dolga, de nem pártolhat bűnözőket."

Eleje fenntartásokkal igaz, hol írtam mást? Schmitt nem tette meg, ami a dolga. Meg volt zavarodva, kapkodott, töketlenkedett. Hazudsz, ha ellenkezőt állítasz.

"Pars ügyében többet nem tehet, mint a NOB, amely most vereségre áll, de még nincs lefutva."

Ez sem igaz. Két év alatt egy levél, hogy igyekezzenek. Ennyi. Minimum havonta kellett volna vernie az asztalt, hogy helyére kerüljön az ügy. Ja, hogy éppen a másik 32 állásával volt elfoglalva? Kit érdekel?! Ez lett volna például egy valódi sportdiplomata feladata, hogy észrevétlenül, de hatékonyan rendezze. Ehhez képest Schmitt....Cseh Laci Cseh Tamás fia, itt tart.

"Egyébként a sportdiplomácia bonyolult kérdés, főleg a fociban, nehogy már Schmitt tegyen róla, hogy kicsi szegény ország vagyunk, nincs egy normális stadionunk, és nem nyerünk rendezési lehetőséget."

Nem úgy, mint például a gazdag és stadionokban bővelkedő Ukrajna : ))) Valóban bonyolult dolog a (sport)diplomácia, de neked láthatólag fogalmad nincs róla.

Aztán még egy: ha szerinted korrekt egy hibát utólag meg nem történtté tenni, akkor nem csodálom, hogy ekkora Schmitt-fan vagy.
És még valami: szerinted kulturált az a hozzászólás, ahol ostoba aljas bunkónak nevezel bárkit, surmó gyerek? : ))))
Vagdalkozol, hazugozol, személyeskedsz, de egyetlen állításomat nem tudod cáfolni. Ennyi.
A felzárkóztató oktatást ezennel befejeztem, két dolog történhet. 1, Moderálod magad, befejezed a mellébeszélést és tényeket írsz. 2, Folytatod az óvodás bunkókámozást, én meg egyszerűen kimoderállak. Rajtad múlik.

OftF 2010.06.17. 15:57:11

@balf: Nem akarom megnézni a prezidenteket.
Mert a fidesz tudod, hogy mivel kampányolt?
m.blog.hu/ko/konzervatorium/image/e_oltwaite/elkezdodott.jpg

mucsai 2010.06.17. 20:50:41

@Von Siebenbuergen: Én ilyen bunkó emberrel nem vitatkozom. Egyébként annyira buta vagy, hogy semmi érzéked az iróniához. Nem érzékelted az iróniát az első bunkózásomban, ami azt jelentette, hogy saját eszköztáraddal reagáltam az utolsó összefoglalódra, melyben te bármit mondhatsz Schmittre, aztán azzal jösz, hogy saját vélemény, meg ilyen a stílusom, meg lehet, tévedtem, de faszom se fogja javítani stb. Az utolsó hsz-d is tele van tévedéssel, de nem nekem, hanem neked kellene utánanézni dolgoknak. Egyébként én sem szeretném közt. elnöknek, mint az elején le is írtam. Lehet, hogy naiv vagyok, de te hogy kerültél ide, vagy bárki blogolhat? Jöhetne Pista bácsi és tízszer leírja, hogy mocskos orbán cigány náci kuvaanyját, és akkor az már blog?

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.17. 22:39:50

: )))))))

Szóval érdemben semmi, rendben, KO.

Elnézést mindenkitől, elkövettem egy hibát, így kellett volna kezdenem:
blog.hu/user/108132/tab/activity

: ))))))) Beszarok rajtad a röhögéstől, you made my day, bunny : )))))))

attila.1969 2010.06.18. 09:38:15

Bár sokat komcsiztál,és én baloldali vagyok..De egyetértek a lényegben..Ennél az alaknál,még Magdi Anyus is jobb elnöke lenne az országnak..(gyengébbek kedvéért:Barátok Közt)

zoltanatya 2010.06.18. 17:40:35

@Von Siebenbuergen:
A pontonkénti, tételes, sziporkázó válasz mucsai kommentjére még talán a posztnál is élvezetesebb olvasmány volt.
Mindkettőért fogadja gratulációimat.

mucsai 2010.06.18. 18:20:47

@Von Siebenbuergen: Most is bizonyítod, hogy milyen bunkó vagy, mert bunkóság kirakni a korábban máshová írt összegyűjtött hsz-aimat. Persze aki akarja megnézheti bármikor, nem szégyellem, de hogy te mint blogoló kirakod, az szemét bunkóság. Hangsúlyozom, nem az a bajom, hogy mások elolvassák, hanem hogy bármilyen eszközt felhasználsz céljaidra, semmilyen erkölcsi gátlás nincs benned, no, pont ilyen egy igazi komcsi féreg.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.19. 14:06:47

@zoltanatya:

Köszönöm, jólesett :)

@mucsai:

2. Többször nem szólok. Érdemben jöhet bármi, ezt meg fejezd be.
Én, a komcsi; Schmitt a nagyformátumú : ))))))

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.06.19. 14:18:23

@ati41:

Nekem alapvetően semmi különösebb bajom nincs a baloldaliakkal, csak nagyon nem értek velük egyet.
A régi jó elvtársakat, az előző rendszer odaadó kiszolgálóit és kegyenceit, meg a gerinctelen férgeket viszont rühellem. Egy ilyenről szól a poszt, nem volt célom bántani vele senki meggyőződését. Sorry, ha mégis ez történt volna.

mucsai 2010.06.19. 16:40:40

@Von Siebenbuergen: Köszönöm a türelmet, az indulatos részt már letudtam, építő jellegű vitára nem látok esélyt. Az viszont őszintén érdekel, hogy hány éves vagy, egészen pontosan az érdekel, hogy hány évet éltél a szocializmusban, hogy ilyen fölényesen ítélkezel azok fölött, akik megkötvén kisebb-nagyobb alkujukat, igyekeztek boldogulni, karriert csinálni.

mucsai 2010.06.19. 16:49:33

@Von Siebenbuergen: Ja, és a nagyformátumú jelzőnél a sportolóra gondoltam, de ez mindenképpen rossz szóhasználat volt, és valóban nem második volt a NOB-választáson, hanem csak a második fordulóba jutott, szóval hibázgattam, érdemi jelentősége nincs, de ez a tény.

uly 2010.07.15. 22:10:04

Tisztelt mindenki!
Van "szerencsém" személyesen ismerni SP-t, de most ezen élményeimről inkább nem írnék, mert túl sokáig tartana. Inkább azoknak a kommentelőknek írnék, akiknek a hozzászólásaikból kiderül zsenge koruk. Ők azok, akik rendre a legjobban szeretnek komcsizni, és nagyon tudják az észt osztani arról, hogy az hogyan is volt annak idején a régi világban. Íme egy példa: édesapám kutató volt egy állami cégnél ama régi rendszerben. Harminc egynéhány évesen már kandidátusi tudományos fokozattal büszkélkedhetett (azóta már rég professzor lett) Ezért számomra a TF-en szerzett doktori, és társai hűde nagy titulusok enyhén szólva is megmosolyogtatóak. Ő akármilyen jó kvalitásokkal, és szorgalommal rendelkezett, MÉG FŐOSZTÁLYVEZETŐ SEM LEHETETT, mert nem volt párt-tag, és abszolút nem volt jó elvtárs sem. Akkor most kérdem tisztelettel, hogy miről is beszélünk SP-vel kapcsolatban??!!! Mi is itt a kérdés?

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2010.08.04. 14:34:59

@uly:

Nagyjából ezért (is) hányok tőle elsősorban.

'61-ben lebukik, hogy disszidálni akar, majd hazajön és rögtön felveszik egyetemre, aztán sorozatban tölti be a jobbnál jobb állásokat, pozíciókat. Nyilván nem kértek érte semmit az elvtársak.
Bru-ha-ha...

jet set 2012.04.01. 12:27:46

Kimaradt a felsorolásból, hogy minden olimpián rotációs elven kimarad egy vívószám (milyen sportágban nyert SP?), illetve a másik magyar sikersportág, az öttusában kivették a csapatversenyt, de ez a seggfej nem is próbálta meg elérni, hogy a váltóversenyt felvegyék helyette.
süti beállítások módosítása